Underviser

Stefan Larsson

Instruktør og skuespiller

Stefan Larsson begyndte sin skuespillerkarriere som statist hos Ingmar Bergman på Kungliga Dramatiska Teatern (Dramaten) i Stockholm, hvor han i perioden 1984–1990 også arbejdedesom instruktørassistent og rekvisitør – og desuden fik små skuespillerroller: ”Jeg arbejdede i alle tænkelige afdelinger på teatret; det var mit universitet.”

I begyndelsen af 1990’erne var Stefan Larsson en central del af det progressive Teater Galeasen i Stockholm. Herefter arbejdede han som skuespiller på Sveriges største scener, blandt andet med Ingmar Bergman i Schillers Maria Stuart og Lars Norén i Personkreds 3:1. Desuden har han medvirket i tv-serier og spillefilm.

I 1997 debuterede han som instruktør med Lars Noréns Rumäner og har siden iscenesat omkring 30 forestillinger, de fleste på Dramaten og mange på Store Scene. Herudover har Stefan Larsson introduceret meget nyskrevet og europæisk dramatik i Sverige.

I 2002 blev han udnævnt som kunstnerisk chef for Dramatens eksperimental-scene Elverket, hvor han har haft succes med at trække et stort publikum til den moderne dramatik.

I 2004-2008 var Stefan Larsson fast medlem af Dramatens dramaturgiat. I dag sidder han i Ingmar Bergman Festivalens kunstneriske råd.

Siden 2009 Teaterchef på Aarhus teater
 

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK