Underviser

Sorella Englund

Sorella Englund voksde op i Helsingfors, hvor faderen var komponist og moderen pianist. Som 8-årig blev hun optaget på balletskolen ved den finske nationalopera. Hun er uddannet på Det kgl. Teaters Balletskole og Den Finske National Balletskole i Helsingfors 1962.
Da hun som 20-årig tog undervisning i København på Birger Bartholins Internationale Balletseminar, blev hun engageret ved Den Kgl. Ballet af balletmester Flemming Flindt. Hun fik sit gennembrud i 1969 da hun dansede hovedpartiet som Hilda i "Et folkesagn". Sorella Englund blev i 1970 udnævnt til solodanser. I 1974 dansede hun "Sylfiden" og året efter Teresina i "Napoli" og hun kastede sig også ud i det moderne repertoire, bl.a. som Elektra i "Orestes" i 1972 og titelrollen i "Ildfuglen" i 1975. Som 33-årig blev hun ramt af en blodprop i hjertet og begyndte at læse filosofi og psykologi. I 1979 vendte hun tilbage til balletten - nu som heksen Madge i "Sylfiden" og i 1991 som trolden Viderik i "Et folkesagn". I 1993 dansede hun i "Enetime" da Alexander Kølpin arrangerede sommerballet på Frederiksberg. Sorella Englund har været pædagog og iscenesætter bl.a. for Scottish National Ballet, National Ballet of Canada og Boston Ballet, hvor hun 1996-99 var ansat som balletmester. Hun har modtaget Tagea Brandts Rejselegat i 1978, Bournonville-Legatet i 1989 og Karen Marie Thorsens Teaterlegat i 1996. Gennem 1990erne har hun undervist i Dansens Hus - på Skolen for Moderne Dans og i faget dansens æstetik og historie ved Københavns Universitet. I 1999 blev hun træner og kunstnerisk vejleder for Nyt Dansk Danseteater og samme år udnævnt til medlem af bestyrelsen for Det Kgl. Teater for perioden 2000-2003.

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE - al kursustilmelding foregår gennem den nye side https://ddsks.dk/da/kurser Vær obs på at du er nødt til at oprette dig som ny bruger inden du kan tilmelde dig på et kursus https://ddsks.dk/da/evu/register

Actor's Master Class med Kirk Baltz

Vi starter det nye år med en master class med Kirk Baltz.

Den amerikanske skuespiller og underviser guider deltagerne mod stærke, definitive valg og levende præstationer.

29. januar - 3. februar 2017 i Odsherred.
Læs mere

Complete Vocal Technique Workshop d. 7.-10. marts

Sangteknikken 'Complete Vocal Technique'  benyttes med succes af scenekunstnere på verdensplan. Teknikken er funderet i videnskabelige undersøgelser. Workshoppen fra d.7.-10. marts giver sangere, dansere og skuespillere mulighed for en indgående introduktion til Complete Vocal Techniques forskellige tekniske værktøjer, som umiddelbart herefter kan anvendes.

For mere information og tilmelding klik her.