<< TILBAGE

Tidligere kursus 2009

MEaTHERE

En tværfaglig workshop, der vil udforske og formidle byrummets fortællinger og skjulte dramaer.

Gennem sted-specifikke indgreb undersøges et byrum på Vesterbro, bl.a. ved at blande/udveksle kompetencer på en utraditionel måde.

Workshoppen foregår i Kødbyen www.koedbynet.dk - en afgrænset størrelse i byen, med mange skjulte dramaer og glemte lommer. Området er præget af en broget sammensætning af mennesker og fortællinger. Stedet har gennemgået en markant forvandling fra markedsplads for kreaturer i 1800-tallet til i dag at være et af byens nye kulturzoner.

I MEaTHERE placerer vi os midt i dette mylder af liv, modsætninger og kontraster. Gennem fysiske og perceptive øvelser skærpes deltagernes evne til at opfatte byrummets mangfoldighed og til at finde nye måder at aflæse byen og samfundet på.
Workshoppen henvender sig til professionelle scenekunstnere indenfor teater og dans og består såvel af teoretiske oplæg som praktiske øvelser baseret på improvisation og kompositionsopgaver.

UNDERVISERE: FILLIPPA BERGLUND, BAKI KATSINIS, CHARLOTTE MUNKSØ og MIRIAM FRANDSEN  

Filippa Berglund er uddannet arkitekt ved Kunstakademiets Arkitektskole, København 2003. Fillipa har arbejdet som selvstændig siden 2006 med arkitektur- og scenografiprojekter. Underviser ved Kunstakademiets Arkiteketskole, København. Igangværende projekter er bl.a. Øresundsbinalen (konsulentopgave) og forestillingen Laramie Project, Torshavn 2007, (scenografi). Medlem af FIGURA ensemble siden 2006. www.figura.dk

Baki (Charalambos) Katsinis er uddannet arkitekt i Tyskland og flyttet til Danmark i 2002, hvor han efter flere års ansættelser på tegnestuer i Tyskland, Spanien og DK stiftede eget firma (Argument) i 2002.
Argument er et initiativ til udforskning af arkitekturens indflydelse på andre kunstfag, og har det formål at formidle arkitekturkultur indenfor og på tværs af geografiske og faglige grænser. Baki arbejder sideløbende med byggesager og tager aktiv del i mange tværfaglige samarbejdsprojekter indenfor dans, teater, musik, kunst og design. Senest som medstifter og daglig leder af galleri projekt ax 12. (afsluttet) og som scenograf i Priscilla Rasmussens dansefilm ’Stedfortræderen’ produceret af Efteruddannelsen.

Charlotte Munksø er lærer på Statens Teaterskole, hvor hun bl.a. underviser skuespillere i fysiodramatik samt instruktører og scenografer i "komposition i rum". Med baggrund i den moderne dans – dels som danser dels som koreograf – arbejder Charlotte primært med koreografiske opgaver i forbindelse med teaterforestillinger, senest på Det kongelige Teater og Ålborg Teater.

Miriam Frandsen er dramaturg og kursuskoordinator. Cand. Mag i Teatervidenskab(2003). Ekstern lektor på Teatervidenskab 2003/2004 som underviser i dramaturgi, iscenesættelse og klassikerbearbejdelser. Dramaturg for bl.a Christian Lollike, Alexa Ther/Karen Jacobsen og senest den irske instruktør Caroline McSweeney. Dramaturgisk vejleder på Væksthuset 05-06. Projektleder og dramaturg på projektet NYE STEMMER på Det Kongelige Teater 2008-09. Ansat som Kursuskoordinator på STS – efteruddannelsen 04-10.

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK