Tidligere kursus 2008

Scenisk tilstedeværelse

Corona La Balance, statsensemble for børneteater, og Statens Teaterskole - Efteruddannelsen organiserer i fællesskab en workshop med Michele Abbondanza (koreograf/instruktør, danser) og Antonella Bertoni (koreograf, danser).
Corona La Balance og Efteruddannelsen ønsker med denne workshop, at give en stor kunstnerisk inspiration til danse- og teatermiljøet i København samt at inspirere til samarbejde mellem de to kunstarter.

Indhold

Det daglige arbejde inddeles i 2 dele: Teknik (udtryk) og Laboratorium (skabelse).

Teknik:

Introduktion: Zen meditation, den ubevægelige dans, studie i stilstand.
Handling: Koreografiske former brugt som middel og ikke mål. Fra basale øvelser på gulv og stående, til definition og indstudering af bevægelses-sekvenser.

Laboratorium:

Scenisk tilstedeværelse: Den neutral handling.
Præsentation: Scenisk handling som præsentation og tilbud.
Improvisation: Fra intuition til udførelse. At tænke med kroppen. At lytte til den.
Komposition: Fra udførelsen, via hukommelsen, til det færdig kreative værk som kan gentages.
Afrunding: Kin hin. Studie i bevægelse.

Ud over disse to dele, arbejder Michele og Antonella gerne med at instruere/videreudvikle et givent teatralsk materiale. Hvis nogen af deltagerne har et stykke/del af en solo (på 3-4 min.) de ønsker at få arbejdet igennem, kan det lade sig gøre. Det vil tjene som et godt eksempel på Michele og Antonellas måde at iscenesætte på, både for de involverede og for publikum.
Undervisningen foregår på engelsk. Workshoppen kan afsluttes med en åben præsentation.

UNDERVISERE MICHELE ABBONDANZA OG ANTONELLE BERTONI

Det italienske Compagnia Abbondanza-Bertoni (Rovereto, Norditalien) ledes kunstnerisk af Michele Abbondanza og Antonella Bertoni.
Kompagniet har høstet stor anerkendelse og modtaget mange priser for deres arbejde. Det skyldes både deres unikke måde hvorpå de kombinerer dans og teater til en organisk helhed, men i høj grad også deres exceptionelle intense dedikation til deres arbejde.
Deres kunstneriske arbejde udspringer fra deres tidlige arbejde hos Carolyn Carlson (elev af Alwin Nikolais). Men gennem mange år har de udviklet deres helt egen kunstneriske stil. Selv beskriver de deres kunstneriske arbejde således: ”Vi befinder os i inden for det område der kaldes danseteater, men forbundet med et formsprog der både i praksis og teori har forbindelse til den japanske zen filosofi.”
Siden kompagniets fødsel i 1995, har de skabt en lang række produktioner, som er blevet spillet over det meste af verden. Michele og Antonella er desuden meget efterspurgte undervisere, både i Italien og i udlandet. Kompagniet gæstede i 2002 Børneteaterfestivalen i Lyngby og i 2007 Spring festivalen i København, begge gange med forestillingen: "A childhood's tale".

Compagnia Abbondanza-Bertoni ‘s hjemmeside er: www.abbondanzabertoni.it