<< TILBAGE

Tidligere kursus 2008

Master Method Workshop

Statens Teaterskoles efteruddannelse har indgået samarbejde med eKleKtisK teaterproduKtion og er nu stolte over at kunne byde velkommen og præsentere to af de fremmeste Method undervisere fra New York - Debra Wiley og Michael Mariano.

Workshoppens fokus bliver at uddybe deltagernes kendskab til the Method og styrke den enkelte skuespillers evne til at anvende forskellige Method øvelser, dels i den løbende træning, dels i den kunstneriske kreative proces frem til en forestilling/filmoptagelse.

Hver deltager vil få tildelt tekst og scenepartner, men det står også deltagerne frit for selv at komme med tekstforslag. 

Hver dag vil starte med relaxation og song&dance exercise (klassiske øvelser hentet fra the Method), hvorefter der arbejdes med udvalgte øvelser fra the Method. Øvelser, der passer til den tekst man arbejder med, eller den udfordring, man som spiller ønsker at undersøge.

Debra Wiley og Michael Mariano samarbejdede tæt med Lee Strasberg, da han ”regerede”, og senere med hans arvtager på the Actors Studio - Ed Kovens. I løbet af deres karriere har de raffineret deres arbejde som undervisere og skuespillere med andre mesterlærere og metoder, heriblandt; Stella Adler, Uta Hagen, Herbert Berghof, Alexander Teknik, Dalcroze m.fl.
Begge underviser til daglig i deres eget studie på ABC Film og Video på Fifth Avenue. Debra Wiley underviser tillige på Juilliard School of Speech and Drama også I New York.

Debra Wiley har desuden både skrevet om og arbejdet med, hvordan man som skuespiller helt konkret kombinerer arbejdet med elementerne fra Stanislavskijs system med Strasbergs Metode, som primært fokuserer på arbejdet med de indre motiverede handlinger, og som bruger relaxation og sense memory til at frisætte de indre impulser.

I forlængelse af dette vil Debra og Michael arbejde med at åbne op for-og at tillade den indre strøm af følelser og linke det med måden hvorpå disse følelser kan udtrykkes sandt og spontant hos hver enkelt spiller.

UNDERVISERE: DEBRA WILEY OG MICHAEL MARIANO

DEBRA WILEY er Method og stemmeekspert og studerede under Lee Strasberg da han levede, sidenhen havde hun tæt samarbejde med hans arvtagere Ed Kovens og Irma Sandrey. Derudover har hun studeret med andre mesterlærere som Stella Adler og Uta Hagen, samt udddannet i Dalcroze og Alexander teknik. Debra Wiley var indtil for nylig en af hovedlærerne på Lee Strasberg Institute. Idag underviser hun på Juilliard School of Speech and Drama samt leder sit eget studie ABC Film&Video I New York. Desuden coacher hun skuespillere verden over, samt er konsulent på div. Broadway produktioner.

MICHAEL MARIANO er instruktør og underviser i the Method og uddannet psykolog og instruktør. Studerede i over 10 år med Ed Kovens. Michael Mariano arbejder primært som instruktør og underviser sideløbende på ABC Film&Video. Hans speciale er prøveteknikker, scenisk adfærd samt praktisk analyse af stykke og karaktere.

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK