<< TILBAGE

Tidligere kursus 2008

Master Class med William Esper

Dansk Skuespillerforbund, Statens Teaterskole – Efteruddannelsen og Den Danske Filmskoles Efteruddannelse er stolte af at kunne præsentere en 6 dages workshop med den legendariske underviser William Esper.

Workshoppen henvender sig til professionelle skuespillere og instruktører, og afholdes på Den Danske Filmskole, Holmen.

Meisner/Esper metoden

Meisnerteknik er en konkret arbejdsmetode, der fokuserer på nærvær og samarbejde. Teknikken bygger på Konstantin Stanislavskis teorier og principper, som blev videreudviklet af en gruppe amerikanske skuespillere i 1930’erne: The Group Theater. I blandt dem var Sanford Meisner, som udviklede og forfinede det, der nu kaldes Meisnerteknik med udgangspunkt i fem simple regler. Den vigtigste af dem: at agere naturligt under fiktive omstændigheder.

Som både underviser og instruktør har William Esper arbejdet tæt sammen med Sanford Meisner igennem 17 år. På den baggrund etablerede han The William Esper Studio i 1965 (www.esperstudio.com), der udelukkende koncentrerer sig om Meisner og Espers metode. Metoden tager udgangspunkt i, at skuespil er en skabende kunstart, og at man kun kan nå det højeste niveau som skuespiller, når man mestrer de tekniske færdigheder.

Workshoppen

Under workshoppen skal skuespillere og instruktører arbejde i mindre grupper med improvisation og tekst, som skal hjælpe dem til at nå en fuld realisation af selvet. Improvisationsøvelserne fokuserer på spontanitet og på at reagere ærligt på sine medspillere i nuet.

Leder af seminaret er skuespiller Sarah Boberg

Sarah Boberg er uddannet ved William Esper Studio og er medlem af Actors Studio i New York. Hun har tidligere undervist professionelle instruktører, manuskriptforfattere og skuespillere i Meisnerteknik og er kendt fra film som White Night, Dommeren, Bænken, Kald mig Aksel, Begravelsen, Her i nærheden, Hotellet, Forbrydelser og Forsvar (TV-serie). På scenen huskes hun blandt andet for Personkreds 3 og In Toscana

SPROG:
Workshoppen afholdes på engelsk.

TID:
21.- 26. April 2008. Alle dage fra 9.30-16.00.

STED:
Den Danske Filmskoles Efteruddannelse

ANTAL DELTAGERE:
18 skuespillere, 9 instruktører PRIS: 2.200

TILMELDINGSFRIST:
11. Marts 2008 TILMELDING SKER PÅ: http://efu.filmskolen.dk/kursusoversigt/master_class_with_william_esper

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK