Tidligere kursus 2006

TEATERPÆDAGOGIK

Opfølgning

- i samarbejde med Teatervidenskab, Københavns Universitet

Kurset henvender sig til undervisere i drama og teater. For at deltage på kurset forudsættes det derfor, at deltagerne er fortrolige med basale undervisningsteknikker og evt. allerede har gennemført Teaterpædagogik I.

Kurset er et inspirations- og fordybelseskursus i undervisningsteknikker. Deltagerne vil få inspiration til flere måder at rammesætte et undervisningsforløb på. Vi skal bl.a. beskæftige os med, hvordan man kan styre improvisationer, så de fungerer dramaturgisk – og se på alternative metoder til godt samspil.

De præsenterede arbejdsformer tager alle afsæt i en forståelse af eleverne som teaterkunstnere, så kurset vil lægge særlig vægt på refleksionen med eleverne. Netop derfor lærer deltagerne at stille konstruktive spørgsmål til gruppen af elever, således at deltagerne stimulerer dem til at forstå og erkende teaterkunstens særegne sprog.

UNDERVISER: LENE KOBBERNAGEL

Lene Kobbernagel, cand. mag i Teatervidenskab, er til dagligt underviser og udvikler af faget drama- og teaterpædagogik på Teatervidenskab, Københavns Universitet. Hun har stor erfaring med at få unge mennesker til at spille fedt teater. Siden 1996 har hun undervist i drama og lavet teaterproduktioner i gymnasier, folkeskoler, musikskoler, og i kulturelle foreninger.