<< TILBAGE

Tidligere kursus 2006

VIEWPOINTS

Workshop i New York med Anne Bogart og SITI Company

 - i samarbejde med DSF og Teaterhögskolan

Viewpoints er en improvisationsteknik, der er vokset frem af det postmoderne dansemiljø. En af de første til at benytte Viewpoints var koreografen Mary Overlie, der formåede at videreinddele tid og sted – de to altoverskyggende emner, som performere arbejder med – i seks underkategorier. Hun kaldte sin metode for the Six Viewpoints, og det er netop disse seks kategorier, Anne Bogart og hendes SITI Company har videreudviklet, finpudset og tilpasset, så skuespillere også kan bruge dem. Kategorierne gør det muligt for en gruppe af skuespillere at fungere sammen kunstnerisk, spontant og intuitivt og er med til hurtigt at generere et artistisk flow. Metoden udvikler således deltagernes fleksibilitet, artikulation og bevægelsesmønstre – og skaber samtidig rigtig gode muligheder for ensembleskuespil.

Ud over workshoppen vil der blive afholdt oplæg om tendenser og udvikling i metropolen New Yorks teaterliv det sidste årti. Og deltagerne på turen skal naturligvis også se en masse teater, herunder musicals, dans og straight plays. Turen går også til diverse studier, som fx Actors Studio, Stella Adler Studio, Lee Strassberg studio, William Esper Studio og Actors Center. Det er selvfølgelig også oplagt at besøge The Brooklyn Academy of Music, men programmet tilrettelægges i videst mulig udstrækning efter deltagernes ønsker. Efteruddannelsen arrangerer fælles rejse og hotel.

UNDERVISER: ANNE BOGART OG SITI COMPANY

Anne Bogart er Artistic Director for the SITI Company, som hun selv grundlagde sammen med den japanske instruktør Tadashi Suzuki i 1992. Hun har modtaget to Obie Awards, en Bessie Award, en Guggenheim Fellowship-pris og er derudover Associate Professor på Columbia University, hvor hun er ansvarlig for the Graduate Directing Program. www.siti.org

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK