<< TILBAGE

Tidligere kursus 2016

SHAKESPEARE på Hamletscenen

SHAKESPEARE på Hamletscenen

Workshop og forestilling ved stjerneinstruktør –Declan Donnellan.

Dansk Skuespillerforbund og Den Danske Scenekunstskole tilbyder i samarbejde med Hamlet scenen en 2-dages workshop med den internationalt anerkendte engelske instruktør Declan Donnellan. Udover at have instrueret forestillinger over hele verden har han skrevet den populære bog om skuespillerens arbejde –’The Actor and the Target.’ Declan Donellan er stifter af det internationalt anerkendte kompagni Cheek by Jowl, som i år gæstespiller på Hamlet Scenen med 'Measure for Measure.' Cheek by Jowl turnerer over hele verden med stor succes. Glæd jer til at møde og arbejde med denne teaterkapacitet.

Praktik.

Den første dag foregår workshoppen i Helsingør, hvor deltagerne om aftenen til en særlig nedsat pris har mulighed for at se forestillingen "Measure for Measure" instrueret af Declan Donnellan. Den anden dag foregår workshoppen hos DSF på Tagensvej.

Det er en forudsætning at deltagerne har læst ’The Actor and the Target.’ inden work shoppens start.


MEASURE FOR MEASURE ved Cheek by Jowl and Pushkin Theatre, Moscow (UK/RUS)

'Et rystende portræt af det moderne Rusland', sådan hyldes Cheek by Jowl og Pushkin Theatre, Moscows iscenesættelse af Shakespeares sorteste komedie om retfærdighed, magt og kærlighed.

Hertugen af Wien sætter sin stedfortræder Angelo til at håndhæve loven og stramme op på byens moral, mens han selv er bortrejst. Forklædt som munk vender han tilbage for at se, hvordan Angelo forvalter sine beføjelser. 

Measure for Measure eksploderer som en ægte thriller i et kaotisk samfund, hvor korruption og magtmisbrug trives lige godt i klostre som i fængsler og bordeller. Det er en skarp og overbevisende fortolkning af Shakespeare. En moderne, mørk komedie med engelsk elegance og russisk råstyrke.     

Forestillingen spiller på russisk med danske og engelske overtekster.

CV- Declan Donellan

Declan Donnellan er en engelsk instruktør, som har instrueret forestillinger over hele verden. I 1981 skabte han sammen med Nick Ormerod kompagniet Cheek by Jowl, som siden har turneret med stor succes  over hele verden.  Cheek by Jowl var nogen af de første til at lave colour-blind og cross gender casting. 

I 1989 blev Declan Donnellan Direktør for the Royal National Theatre i London. I 2000 skabte han et russisk kompagni i Moskva.

Declans bog om skuespillerens arbejde ’The Actor & the Target’ udkom i 2001 på russisk og er siden oversat til 15 sprog.

Udover sit primære engagement i Cheek by Jowl har Declan instrueret på nogen af de mest etablerede scener verden over og modtaget et væld af priser.

I hans første spillefilm ‘Bel Ami’ fra 2012 , medvirker bl. andre Uma Thurman, Christina Ricci og Robert Pattinson,.

For mere information se:  cheekbyjowl.com

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK