<< TILBAGE

Tidligere kursus 2016

COMPOSING DRAMATURGY - workshop med Thierry Bruehl og Michael Beil


SPOR festival for Contemporary Music and Soundart og Efter- og videreuddannelse ved Den Danske Scenekunstskole inviterer til en heldagsworkshop med den anerkendte teater- og musikteaterinstruktør Thierry Bruehl og hans mangeårige samarbejdspartner, komponisten Michael Beil. 

Hvad er nutidig musikteater?

Musikteater gør det muligt, som forbliver „usagt“ i andre kunstformer. Hvad er forholdet mellem musik, iscenesættelse og sprog? Hvor meget tilstedevær har og kan moderne musikteater tåle?

Fokus for workshoppen er sammenspillet mellem musik og teater. Effekten af de forskellige sprog, musik, scener og eventuelt tekster skal undersøges samt hvilke fortællinger der opstår når disse føres sammen. 

Desuden skal det dreje sig om mulige former for samarbejde mellem komponister, forfattere/dramaturger og regissører samt om kommunikation og nomenklatur. Hvordan taler man så man forstår hinanden? Hvordan kan man udvikle et værk sammen, som i sidste ende skal blive til musikteater?

I øvelserne og analysen vil følgende spørgsmål stilles og behandles:

  • Hvilke materialer egner sig til denne kunstform?
  • Hvordan kan et stofområde oversættes til et musikalsk-scenisk værk?  (fra kompositorisk ide over mulige tekstkollager, scenografisk præsentation med brug af video eller andre medier).
  • Hvilke problemer kan der opstå for musikken, som ikke i sig selv kan formilde konkret indhold?
  • Hvilke muligheder er der for at styre forholdet mellem musikken, det visuelle og tekstuelle niveau?
  • Hvilken rolle kan nye medier, så som video eller elektronisk musik, spille?
  • Hvor kan man trække grænsen mellem komposition med sceniske elementer, musikteater og teater med musik?

Det næste skridt bliver at se på den særlige notation, der opstår når forskellige praksisser krydses og hvordan processer fikseres og klargøres (instruktion/scene/komposition). Hertil vil forskellige partiturer præsenteres og analyseres i fællesskab.

Til slut skal forskellene mellem teater og koncert i forhold til varighed og prøvernes forløb belyses. Hvor færdigt skal et stykke være når prøverne begynder?

 

Læs mere om SPOR festivalen her.

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK