<< TILBAGE

Tidligere kursus 2016

SPOR - Forestillinger, samtale og workshop

 

 

What You See Is (Not) What You Get! - Internationalt Symposium
SPOR festival inviterer i samarbejde med Den Danske Scenekunstskole Efter- og videreuddannelse og Kunsthal Aarhus til internationalt symposium med anerkendte komponister, performere, kunstnere og teaterinstruktører fra Europa og USA.

Når SPOR festivalen 2016 løber af stablen vil en lang række af de inviterede kunstnere præsentere værker, der udspiller sig i krydsfeltet mellem det teatrale, komposition og musikalsk teater. Under det fælles tema What You See Is (Not) What You Get! - hvor der balanceres på kanten mellem en analog og digital virkelighed - eksperimenteres og leges der indenfor grænsefladerne mellem scenografi, lyd og performance.
 

SAMTALE OM SCENEKUNST
Få et spændende indblik i et mangeårigt samarbejde mellem komponist Michael Beil (DE) og musikteaterinstruktør Thierry Bruehl(DE/FR) samt kunstneren Tom Kok (NL) der i denne sammenhæng er assistent til Lawrence Malstaf, der arbejder på og med grænsen mellem det visuelle og teatrale. Du vil også kunne møde og gå i dialog med den amerikanske performer, teater- og filmskaber Zachary Oberzan (US) samt den ene af festivalens kuratorer, den prisvindende komponist Stefan Prins fra Belgien.

Den anerkendte danske scenograf og leder af OPEraNord Louise Beck  vil fungere som moderator på symposiet.

Hvornår: Lørdag d. 14. maj 2016 kl. 12-15. Hvor: Kunsthal Aarhus,

Tilmelding ikke nødvendigt.
 

COMPOSED DRAMATURGY - workshop med Thierry Bruehl (FR/DE) og Michael Beil (DE)
SPOR festival for Contemporary Music and Soundart og Den Danske Scenekunstskole inviterer til en heldagsworkshop med den anerkendte teater- og musikteaterinstruktør Thierry Bruehl og hans mangeårige samarbejdspartner, komponisten Michael Beil. 

Workshoppen vil undersøge forholdet mellem moderne teater og musik når det ikke er musikteater som vi primært kender det. Hvornår er en komposition teater og hvornår er teateret et partitur? Er musik som teater og teater som musik "det usagtes" format ? Og hvad sker der når det sprogløse fortælles? 

Kom og undersøg forholdet mellem musik og iscenesættelse, dramaturgi og lyd og udforsk - under kyndig vejledning - scenisk og musikalsk udfoldelse.

Hvornår: Søndag d. 15.5.2016 kl. 10.00-16.00. Hvor: Den Danske Scenekunstskole Aarhus

Tilmelding til workshoppen her

 


FORESTILLINGER
Bluff og Mirror Box #2:
I samarbejde med den anerkendte Berlin-baserede teater og musikteaterinstruktør Thierry Bruehl har komponist Michael Beil skabt sit værk Bluff. Det er et værk som komplekst og gådefuldt dramatiserer et ugennemskueligt spil mellem live lyd og optaget lyd. Tematisk undersøger værket begrebet relation- på et konkret, musicerende plan som relation, kommunikation og isolation mellem de otte musikere på scenen - men også i overført betydning i forhold til hvad vi som mennesker anser som passende og upassende / vanligt og uvanligt når det kommer til vores medmenneskelige relationer. Værket har danmarkspremiere når det bliver opført af Nadar Ensemble(BE) på SPOR festival 2016.

The Great Pretender
er Oberzans nyeste forestillingshybrid, der kombinerer teater, spillefilm, og live rekonstruktioner af Elvis Presley koncerter. Gennem et spind af identiteter, referencer og virkeligheder tager Zachary Oberzans forestilling publikum med dybt ind i kunstnerens private sfære. Her lever høj og lav kultur side om side med en hårdtslående og dybt følelsesladet historie om imitation og rollespil.

The Great Pretender
Hvornår: Søndag d. 15.5.2016 kl. 19.00. Hvor: Godsbanen Aabne Scene Billetter: Normalpris: 100kr. Studerende: 50kr.

Billetsalg: https://billetto.dk/da/events/the-great-pretender 

Bluff og Mirror Box #2:
Hvornår: Fredag d. 13. maj 2016 kl. 20.00 Hvor: Godsbanen, Aabne Scene. Billet: Normalpris: 100kr. Studerende: 50kr.

Billetsalg: ttps://billetto.dk/da/events/mirror-box-extensions-bluff 

 

Følg med på facebook.com/sporfestival og http://www.sporfestival.dk  hvor du også kan tilmelde dig nyhedsbrevet.

 

 

 Thierry Bruehl

Teater- og musikteaterinstruktør Født: Paris, 1968. Bor og arbejder i Berlin. Som instruktør har Bruehl siden 1994 præsenteret omkring 80 teater og operaproduktioner. I 2005 havde han et gæsteprofessorat i dramaturgi og instruktion på Salzburg’s Mozarteum.

Bruehl er medlem og initiativtager af den kunstneriske ledelse for Klang 21: Verein zur Förderung zeitgenössischer Musik und darstellender Kunst. Siden 2009 har han arbejdet sammen med flere prominente ensembler inden for nutidig musik blandt andre Quatour Diotima og Ensemble Modern.


 Michael Beil

Komponist, Tyskland. Studerede piano og musikteori på Hochschule für Musik i Stuttgart og efterfølgende komposition ved Manuel Hidalgo. Han har undervist i musikteori og komposition på konservatorierne i Neukölln og Kreuzberg. I 2007 blev Beil professor for elektronisk musik på Hochschule für Musik und Tanz i Köln samt direktør for studiet for elektronisk musik.

Som komponist har han arbejdet sammen med adskillige ensembler og solister og hans musik er blevet bestilt på kommission fra flere festivaler for nutidig musik. Beils værker fokuserer på kombinationen mellem elektronisk- og instrumental musik og video. Hans kompositioner og koncepter omhandler ofte situationen på scenen i en koncertsituation i tilknytning til processen i udviklingen af musiske værker.

 

Zachary Oberzan

Amerikansk teater- og filmskaber, performer og singer/songwriter.

Oberzans film og performances er ofte selvbiografiske og på SPOR festival 2016 vil du også kunne opleve et sådant. The Great Pretender er Oberzans nyeste forestillingshybrid, der kombinerer teater, spillefilm, og live rekonstruktioner af Elvis Presley koncerter. Gennem et spind af identiteter, referencer og virkeligheder tager Zachary Oberzans forestilling publikum med dybt ind i kunstnerens private sfære. Her lever høj og lav kultur side om side med en hårdtslående og dybt følelsesladet historie om imitation og rollespil.

Tom Kok (NL) Toms arbejde består hovedsageligt af skulpturelle installationer, videoer og forestillinger. Hans værker er initieret af en fascination for skrøbeligheden i videnskaben. Gennem en bred vifte af emner, undersøger han de sociale og kulturelle konsekvenser af viden strukturer. Hans værker er ofte samlet som sekvenser i fagspecifikke projekter. I denne sammenhæng er Tom Kok assistent til Lawrence Malstaf (BE) der arbejder på grænsen mellem det visuelle og teatrale. Han skaber installationer og performancekunst med et stærkt fokus på bevægelse, tilfældighed, orden og kaos samt fordybende sensoriske værelser til de besøgende.Malstaf har tidligere arbejdet sammen med det danske performance og teaterkompagni Hotel Pro Forma og præsenterer på SPOR festival både installationer og performance.

Stefan Prins

Den belgiske komponist og performer er uddannet i komposition, filosofi i kultur og teknologi og senest har han arbejdet på en PhD. i komposition fra Harvard Universitet i USA. I sit kompositoriske arbejde søger Prins at kritisere konventioner og at bryde med og opløse vanlige æstetiske rammer. Stefan er tæt involveret med det belgiske Nadar Ensemble både som komponist og kunstnerisk leder.

På SPOR festival præsenteres Danmarkspremieren på Prins værk Mirror Box #2. I værket arbejder Prins med en forestilling om, at man i 2045 ikke længere vil være i stand til at skelne mellem det menneskelige og det teknologiske. Han stiller spørgsmålene; hvad vil det sige at have en krop? Hvordan relaterer den fysiske krop sig til den virtuelle og hvordan kommunikerer de såkaldt hyper-kroppe?

 

 Lousie Beck
Uddannet som scenograf på kunstakademiet Wimbledon School of Art i London og kunstnerisk leder af OPEraNord; en platform, hvor kunstnere, på tværs af landegrænser og traditioner, mødes for at udvikle nye stedspecifikke musikdramatiske værker. Det seneste værk ’Looking for Courage’ blev, efter 3 års kunstnerisk udviklingsproces, præsenteret i hhv. København og Shanghai i efteråret 2015.

Herudover har Louise været projektleder for Nordisk Center for Scenekunst og leder af Scenografi uddannelsen på hhv. Den Danske Scenekunstskole i Kbh. og Kunsthøgskolen i Oslo.

Som scenograf har Louise arbejdet med både klassiske og nye værker på bla. Den Kgl. Opera, Göteborg Operaen, Den Jyske Opera, Landsdelsscenerne, Grønnegårdsteatret, Folketeatret, Mammut Teatret og Får 302. Af andre slags projekter kan nævnes performance installationer på bla. Melbourne Townhall og Charlottenborg Kunsthal. Desuden har Louise initieret en række kunst symposier, Artist Talks og workshops, ligesom hun netop har afrundet et toårigt forløb som formand for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Scenekunst. (www.operanord.com).

 


SPOR festival
SPOR festival er en årlig festival for ny musik, lyd og tonekunst. SPOR festivalens kunstneriske profil er unik og enestående i det europæiske festivallandskab. Festivalen er kendt for at sætte helt nye standarder for visionær programlægning, professionel realisering og afvikling, vedkommende udvikling af publikumsgrupper, samt et stort engagement i uddannelsesprojekter.

SPOR festival 2016 finder sted i Aarhus fra d. 12. – 15. maj.

www.sporfestival.dk

 

 

 

 

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK