<< TILBAGE

Tidligere kursus 2016

Metode-workshop med Jens August Wille - POST-EPISK skuespillerarbejde

Kurset kommer hovedsageligt til at bestå i praktisk arbejde med dramatiske tekster og devising-cases, og har fokus på skuespillerens arbejde og samspil. Igennem arbejdet vil vi bl.a. forsøge at undersøge og begribe hvordan (Bertolt Brechts) ”episke” virkemidler (afbræk, ren fortælling, kommentar, stigen af den dramatiske situation etc.) spiller en ny og anderledes rolle for skuespilleren og publikum i vor tids teater.

Målet er gennem metode/teori samt øvelser og cases, at opnå større skuespillermæssigt ejerskab, sikkerhed, frihed og flow i moderne komplekse og postmoderne dramatiske udtryk. Vi vil arbejde med at forstå, agere og kreere gennem tre skuespillermæssige tilgange: det dramatiske (det ”indlevede” og fiktionsfremstillende udtryk), det performative (det ”direkte” og teatersituationelle udtryk) og det episke (det fortællende og kommenterende) – og hvordan disse kan vægtes og ”blandes”.

 

Om Jens August Wille

Jens August Wille (f.1966) tiltrådte som teaterdirektør på Odense Teater i maj 2013.

Som uddannet sceneinstruktør fra Statens Teaterskole i 1996, blev Jens August ansat som ekstern dramaturg på Odense Teater i 1999, hvor han har stået bag en lang række iscenesættelser som for eksempel De lærde kvinder (2013), Glasmenageriet (2012), Som man behager (2011), Henrik og Pernille (2010), Trold kan tæmmes (2009) og Vollsmose (2005).

Jens August Wille har desuden arbejdet som sceneinstruktør på en lang række andre teatre, blandt andre: Det Kongelige Teater, Aalborg Teater, Mungo Park, Østre Gasværk, Folketeatret, Café Teatret samt Radiodrama, DR.

I 2002 var Jens August Wille med til at oprette teatret PLAN B i København, hvor han var en del af den kunstneriske ledelse frem til 2005. I 2005 – 2011 var Jens August Wille rektor for Skuespillerskolen ved Odense Teater, hvor han arbejdede for fusionen med Det Fynske Musikkonservatorium og Vestjydsk Musikkonservatorium til det nuværende Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole. I sæsonen 2011/2012 var han sammen med irske Caroline McSweeney kunstnerisk leder af Teater Momentum i Odense. I 2011 genoptog Jens August Wille sin karriere som freelance sceneinstruktør og har desuden arbejdet som egnsteaterkonsulent for Kunststyrelsen.

 

KURSET ER I ET SAMARBEJDE MED DANSK SKUESPILLERFORBUND

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK