<< TILBAGE

Tidligere kursus 2015

Samtale om scenekunst- Europæisk teater i dag


© Birgit Hupfeld

Søndag den 26. april kl. 17 i Det Røde Rum - Skuespilhuset

Europæisk teater i dag

- en paneldebat med instruktørerne Michael Thalheimer, Roger Vontobel og Staffan Valdemar Holm

Søndag den 26. april kl. 17 i Det Røde Rum - Skuespilhuset

 

Tre af de mest efterspurgte teaterinstruktører i Europa mødes til en debat om teatrets placering i nutidens kulturbillede. Med erfaringer fra ca. 40 forskellige teatre har Michael Thalheimer, Roger Vontobel og Staffan Valdemar Holm et indgående kendskab til de største europæiske teatre. De har instrueret i Tyskland, Sverige, Norge, Finland, Østrig, Schweiz, Frankrig, Holland, Italien, Spanien, Serbien og Chile – foruden Danmark – og deres forestillinger har været på gæstespil over det meste af verden.

Paneldebatten vil bl.a. handle om teaterkunstens rolle i de tysksprogede lande i sammenligning med Skandinavien, om forskelle og ligheder mellem de store teatre og teatertraditionen i forskellige europæiske lande og om teatrets rolle overhovedet i det moderne kulturbillede.

Michael Thalheimer (født 1965 i Tyskland) har i de sidste 15 år været en af de mest betydningsfulde instruktører i de tysksprogede lande. I 2011 instruerede han Gengangere på Det Kongelige Teater. Hans opsætning af Medea gæstespiller i Skuespilhuset i samme weekend, som paneldebatten finder sted.

Roger Vontobel (født 1977 i Schweiz) modtog i 2010 den prestigefyldte tyske  Faust teaterpris for sin instruktion af forestillingen Don Carlos, der kunne ses på gæstespil i Skuespilhuset i 2012. I februar i år havde hans Heksejagt premiere i Skuespilhuset, og til sommer kommer hans opsætning af Hamlet til Kronborg.

Staffan Valdemar Holm (født 1958 i Sverige) har en lang karriere som instruktør over hele Europa og har været chef for Malmø Stadsteater, Dramaten i Stockholm og Düsseldorfer Schauspielhaus. På Det Kongelige Teater har han bl.a. instrueret DonCarlos, Kabale og kærlighed, Richard III, Stuepigerne og Woyzeck.

Emmet Feigenberg instruktør og skuespilchef på Det Kongelige Teater 2008-2015 er ordstyrer.

Paneldebatten arrangeres i samarbejde med Goethe Instituttet og Efteruddannelsen ved Den danske scenekunstskole – København.

Arrangementet er gratis, men tilmelding nødvendig:

http://kglteater.dk/det-sker/forestillinger/sason-2014-2015/gratis/skuespilhuset/europaeisk-teater-i-dag

Læs mere om Medea og køb billetter her:

http://kglteater.dk/det-sker/forestillinger/sason-2014-2015/skuespil/medea
          

 

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK