<< TILBAGE

Tidligere kursus 2015

Kunst og censur

- et seminar om det uudtalte


© Mongi Aouinet / Laaroussa

Seminaret kikker på, hvilke konsekvenser censur har på kunsten – både nationalt og internationalt og belyser forskelle og ligheder mellem den censur, der påføres udefra og den der udøves indefra. Vi indkredser censurens mange formater og veje. Vi undersøger, hvad forskellen er på den konkrete og den subtile brug af de censurerende kræfter og ser på, hvilke tendenser i tiden der nærer disse kræfter.

Seminaret indledes med indkik i en workshop med ‘Looking for Courage’, der er et kunstnerisk udviklingsvirksomhedsprojekt baseret på et samarbejde mellem danske og kinesiske scenekunstnere, tilknyttet Den Danske Scenekunstskole i København.

Herudover består seminaret af indlæg fra: 

Larissa Sansour, Palæstinensisk kunstner, der med sine interdisciplinære værker, undersøger hvad det vil sige at være et folk uden et land. 

Markus Öhrn, installationsvideokunstner og skaber af den 49 timers lange film ’Magic Bullit’, bestående af samtlige bevarede filmcensurklip i den svenske Stats Biografbureaus arkiv.

Jacob Mchangama jurist, samfundsdebattør og direktør i tænketanken Justitia, sætter fokus på hvordan trusler fra omverden får kunstneren til at indarbejde ”røde linjer” i deres virke af frygt for at krænke eller støde.

Rasmus Willig, sociolog og forsker i begrebet ’kritik’ peger på den nye type markedscensur, der er til fare for den frie og kritiske debat.

Mick Wilson kunstner og forsker sætter fokus på censur som moralsk panik.

Ajla Prohic og Ellie Jokar, 2 af skuespillerne i og bag programmet "Det Slører"

Dagens moderator er Mick Wilson.

Arbejdsprog: engelsk

Pdf with English version of the program

Hvis du har problemer med at tilmelde dig så send en mail til ka@scenekunstskolen.dk og mød op på søndag på Per Knutzonsvej 5 kl. 11.00

Seminaret er udviklet i samarbejde med OperaNord og er en del af Statens Scenekunstskole København og Louise Becks kunstneriske udviklingsvirksomhed, der går forud for sommerens opførelse af det dansk-kinesiske performanceprojekt ‘Looking for Courage’. Opførelsen indgår i Metropolis Festivalen.


Seminaret er støttet af

 


 

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE - al kursustilmelding foregår gennem den nye side https://ddsks.dk/da/kurser Vær obs på at du er nødt til at oprette dig som ny bruger inden du kan tilmelde dig på et kursus https://ddsks.dk/da/evu/register

Actor's Master Class med Kirk Baltz

Vi starter det nye år med en master class med Kirk Baltz.

Den amerikanske skuespiller og underviser guider deltagerne mod stærke, definitive valg og levende præstationer.

29. januar - 3. februar 2017 i Odsherred.
Læs mere

Complete Vocal Technique Workshop d. 7.-10. marts

Sangteknikken 'Complete Vocal Technique'  benyttes med succes af scenekunstnere på verdensplan. Teknikken er funderet i videnskabelige undersøgelser. Workshoppen fra d.7.-10. marts giver sangere, dansere og skuespillere mulighed for en indgående introduktion til Complete Vocal Techniques forskellige tekniske værktøjer, som umiddelbart herefter kan anvendes.

For mere information og tilmelding klik her.