<< TILBAGE

Tidligere kursus 2014

Skuespillerens daglige tekniske træning

Workshoppen ledet af Jesser S. de Souza er rettet mod skuespillere som er interesserede i den praktiske undersøgelse af kroppen. Deltageren får en generel indføring i den daglige træning som LUME’s skuespillere har udviklet. Træningens udgangspunkt og mål er at anerkende og udvide kroppens udtryksfulde kapacitet.
Ved hjælp af konkrete metoder vil workshoppen behandle grundlæggende principper i skuespillerens håndværk: etik (selvdisciplin og selvstændighed), forberedelse og parathed (opvarmning af krop-sind og tilstedeværelse), skuespillerhåndværkets energetiske aspekter og teknikker (transformationen af vægt til energi, fysiske handlingers dynamik i tid og rum, forholdet til jorden og luften, brugen af kropslig artikulation og segmentering, modulering af energi og samspillet mellem skuespillerne.)

CV
Jesser S. de Souza
er en brasiliansk skuespiller, instruktør, klovn, lærer og forsker. Han begyndte sit arbejde med teater i 1981, og i 1985 startede Jesser de Souza på Macunaíma Teaterskole i São Paulo. Mellem 1987 og 1989 var han medlem af det professionelle kompagni Núcleo ESTEP. I 1993 afsluttede Jesser de Souza sin bachelorgrad i Teaterfortolkning ved universitetet i Campinas. Siden da har han været fast medlem af teamet af skuespil-forskere på Lume – en interdisciplinær kerne af teaterforskere ved UNICAMP, Campinas, Brasilien.
Jesser de Souza har instrueret “Mais quero asno que me carregue que cavalo que me derrube” (1992),  “Donzela Guerreira” (2007) and “Jú…?” (2013).

Om LUME Teatro

LUME Teatro blev grundlagt i 1985, og har idag deres eget teater og forskningscenter placeret i Barao Geraldo, Campinas. Ensemblet består af syv skuespillere, som foruden deres aktiviteter i LUME alle har sceniske specialområder som de dyrker sideløbende med ensemblearbejdet. Gruppen forsker i skuespillerens fysiske, vokale og energetiske værktøjer og væren. Foruden at skabe egne forestillinger er de som forskergruppe også tilknyttet universitetet i Campinas. Siden LUME's grundlæggelse, har medlemmerne skabt 23 forestillinger og turneret i over 26 lande. Her har de undervist i deres metode, afholdt workshops og arbejdsdemonstrationer, og etableret tætte samarbejder med nogle af verdens førende scenekunstnere; Iben Nagel Rasmussen ( Odin Teatret , Danmark) , Natsu Nakajima og Anzu Furukawa (Japan), Nani og Leris Colombaioni (Italien), Sue Morrison (Canada), Tadashi Endo (Japan), Kai Bredholt ( Odin Teatret , Danmark) og Norberto Presta (Argentina),. m.fl.Medlemmerne af LUME har udviklet deres egen fysiske grundtræning, som er helt særegen, dog influeret af teaterpraktikere som Etienne Decroux, Jerzy Grotowski, Eugenio Barba, Philippe Gaulier, Jacques Lecoq, Ives Lebreton, samt de orientalske teaterformer Noh, Kabuki og Kathakali.

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK