<< TILBAGE

Tidligere kursus 2013

War on Stage - Stages of War

- et én dags symposium

i forbindelse med CT's Internationale Festival

Hvordan bliver krig repræsenteret på scenen?
Hvem definerer og fortolker moderne krigsførelse i et globaliseret samfund?
Hvor og hvem udgør kilden til de oplysninger vi modtager om krigshandlinger?
Hvilken rolle spiller kunst og billeder i vores forestillinger om krige?

CT INTERNATIONAL FESTIVAL omhandler i 2013 temaet krig. Mange kunstnere har i de senere år sat krig på scenen, men hvordan kan krig repræsenteres i teateret, der er begrænset af både tid og rum? På hvilke scener oplever vi krig? Krig udkæmpes ikke kun på slagmarken, men også i medierne og i international politik er krigsførelse på agendaen. Hvem definerer og fortolker moderne krigsførelse i et globaliseret samfund?

Hvordan påvirker krig krop og sind på dem, der skyder og deres måltavler? Moderne krigsførelse er ikke længere kun en konflikt mellem to stater, centreret om én slagmark, hvor soldaterne kæmper for at erobre nye territorier. Guerilla-taktik, terror, biologisk, kemiske og diplomatiske strategier er kommet til at ændre vilkårene for krig og udviske grænserne mellem allierede, fjender og civile.
Hvor og hvem udgør kilden til de oplysninger vi får om krig? Er det journalister, medier, regimer, multinationale organisationer eller flygtningene i de europæiske asyllejre?

Medvirkende: Ulrik Skytte Thorsen (Det Danske Forsvar), Carsten Jensen (Journalist og Forfatter), Peter Vedel Kessing (Institut for Menneskerettigheder), Ellen Nyman (Performancekunstner, instruktør og dramatiker), Christian Lollike (Dramatiker og Instruktør)

Moderator: Jakob Thygesen

Program

Samarbejdspartner: CT  

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK