<< TILBAGE

Tidligere kursus 2012

Video projektion fra et teknisk perspektiv

1-dags seminar om video, projektion fra et teknisk perspektiv

© Julian Gabriel Richter  

Med de øgede krav til integrering af video i forskellige typer teaterproduktioner og events, er der behov for diskussion og belysning af de tekniske udfordringer vi som videodesignere står overfor.
Seminaret henvender sig til teknikere og designere, der arbejder med videoprojektioner og skærme - herunder videoproduktion, opstilling, programmering og afvikling.
Seminaret veksler mellem foredrag fra 5 fagligt kvalificerede oplægsholdere og diskussioner om grundlæggende videotekniske emner.

PROGRAM:

9-10.30:

Signaler og kabler v.Flemming Rathsach fra Videoinform Hvilke forskellige signaler kan vi støde på i vores arbejde, hvad er det for en type signal, hvilke kabler og stik kører de normalt gennem, hvor langt kan de trækkes, hvad er kravene til kablet og i hvilket prisleje ligger kablet.
De digitale signaler kan som udgangspunkt ikke trækkes særlig langt. Hvordan forlænger vi de digitale signaler  i høj opløsning uden at miste kvalitet og uden forsinkelse.

10.30-12

Displaytyper v. Søren Nielsen fra Solutors En gennemgang af forskellige dispalytyper. Projektortyper LCD, DLP, LED skærme.
Rates, frames, bedste gengivelse (farver, pixels, lysstyrke), holdbarhed, fremtidssikring.
Det er både tørre facts, men også praktiske erfaringer fra branchen.

13-14.30

Linser og lumen v. Mikkel Behrend fra AV CENTER københavn og Jeppe Lawaetz fra Statens Teaterskole Vælg den rigtige linse til opgave. Beregning af linsertyper, afstand til lærredet og lysudbytte.
Hvilken betydning har det hvis billedområdet bliver 1 meter bredere eller højere?
Hvor meget lys går tabt når man edgeblender?

14.30-16

Projektion fra en designers synsvinkel v. Nicoline Refsing (Rockartdesign). Nicoline arbejder i de helt store formater og vil fortælle om forskellige projekter hvor hun har arbejdet med projektion og LED skærme, live og på TV bl.a Take That "Beautiful World Tour", The Brit Awards (TV), The National Television Awards (TV), The National Movie Awards (TV), Pink "Funhouse Tour", Westlife "Where we are tour", Professor Green on X-Factor og Hear the Light architectural Projections. Hvad virker og hvad virker ikke set med en designers øjne? Desuden vil hun give eksempler på hvad der foregår og hvordan der bliver arbejdet med projektors på den internationale scene. 

Seminaret er udvilket af Jeppe Lawaetz og Mikkel Behrend. Jeppe kan kontaktes for yderligere spørgsmål på videoteknik@teaterskolen.dk

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK