<< TILBAGE

Tidligere kursus 2012

Real Life - metode debat

I forbindelse med workshoppen i IRL-metoden, har efteruddannelsen arrangeret en metode debat. Debatten er et startskud til workshoppen og diskussionen vil blive fulgt op igen efter workshoppens afsluttende visning fredag kl. 14.00, som også er åben for alle interesserede.

Debatten vil koncentrere sig om udvikling af metoder der styrker tilstedeværelsen i nuet, skærper holdånden og den fælles indsats, evnen til at yde optimalt under pres og hvad det vil sige at udøve mindfulness.

Mød Troels Bech (fodboldtræner for OB), Ernest Holm Svendsen (nærvær.nu) og Troels Christian Jacobsen (dramatiker og medopfinder af IRL-metoden) i en panel diskussion styret af Mette Obling Høeg (studieadjunkt fra Institut for Kunst og Kulturvidenskab).

© Julian Gabriel Richter 

 IRL-metoden, udforsker muligheden for at lave teater, hvor det uventede, fejlen og nærværet er de bærende værdier. Udspringet er det grundlæggende spørgsmål om hvad teatrets særlige værdi er som kunstform? Svaret søges i det faktum at en forestilling består af levende aktører og tilskuere, hvor det uplanlagte, uventede magiske øjeblik kan opstå. I metoden arbejder vi med teknikker der øger sandsynligheden for at de øjeblikke opstår. Metoden er baseret på devising, improvisation, elementær skuespilteknik, nytænkning af klassisk dramaturgi og naturvidenskabelig indsigt i komplekse systemer. Den fordrer og udvikler mere autonome, skabende skuespillere. Metoden er grundlagt af instruktør-dramatikeren Troels Christian Jakobsen og udviklet sammen med instruktør-koreografen Jørgen Carlslund i forbindelse med to de ungdomsforestillinger, "In Real Life" og "In Real Life, Too", produceret af Teater ZeBU. Senest er den anvendt i Teater 770° Celsius' debut-forestilling "Win-Win - vi elsker arbejde". Workshoppen består i et intensivt forløb hvor vi over 5 dage skaber en kort forestilling, som vises for et indbudt publikum på sidstedagen. Workshoppen henvender sig til alle former for optrædende, der er optaget af at være medskabende, udvikle deres sceniske nærvær eller have det sjovere med at optræde.

I samarbejde med Dansk Skuespillerforbund

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK