<< TILBAGE

Tidligere kursus 2012

Real Life

IRL-metoden

En vej til et mere levende teater

© Julian Gabriel Richter 

Introduktionsworkshop til IRL-metoden, der udforsker muligheden for at lave teater, hvor det uventede, fejlen og nærværet er de bærende værdier. Udspringet er det grundlæggende spørgsmål om hvad teatrets særlige værdi er som kunstform? Svaret søges i det faktum at en forestilling består af levende aktører og  tilskuere, hvor det uplanlagte, uventede magiske øjeblik kan opstå. I metoden arbejder vi med teknikker der øger sandsynligheden for at de øjeblikke opstår. Metoden er baseret på devising, improvisation, elementær skuespilteknik, nytænkning af klassisk dramaturgi og naturvidenskabelig indsigt i komplekse systemer. Den fordrer og udvikler mere autonome, skabende skuespillere. Metoden er grundlagt af instruktør-dramatikeren Troels Christian Jakobsen og udviklet sammen med instruktør-koreografen Jørgen Carlslund i forbindelse med to de ungdomsforestillinger, "In Real Life" og "In Real Life, Too", produceret af Teater ZeBU. Senest er den anvendt i Teater 770° Celsius' debut-forestilling "Win-Win - vi elsker arbejde". Workshoppen består i et intensivt forløb hvor vi over 5 dage skaber en kort forestilling, som vises for et indbudt publikum på sidstedagen. Workshoppen henvender sig til alle former for optrædende, der er optaget af at være medskabende, udvikle deres sceniske nærvær eller have det sjovere med at  optræde.

UNDERVISERE: Troels Christian Jakobsen og Jørgen Carlslund

Troels Christian Jakobsen er uddannet fra Dramatikeruddannelsen, har arbejdet for bl.a. Det Kongelige Teater, Zentropa, DR TV-DRAMA, både som manusforfatter, instruktør og dramaturg. Han har arbejdet 5 år i Grækenland som manus-forfatter og -konsulent på spillefilm og har efter sin hjemkomst til Danmark stiftet Teater 770° Celsius, der dedikeret arbejder med IRL-metoden.

Jørgen Carlslund er kunstnerisk leder i teater ZeBU, og har tidligere været leder af Corona La balance og Corona Danseteater hvor han fra 1988 til nu har skabt, instrueret og medvirket i en lang række forestillinger.

I samarbejde med Dansk Skuespillerforbund.

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK