<< TILBAGE

Tidligere kursus 2011

Klassiker-kirurg og gestuskoreografen Michael Thalheimer


 - Samtale med teaterinstruktør Michael Thalheimer

Onsdag d. 16. november fra 17-19 i Skuespilhuset, Store Prøvesal (indgang fra foyeren via trappen ovre ved billetcentret)

I samarbejde med Statens Teaterskole–Efteruddannelsen slår Det Kongelige Teater dørene op for et eksklusivt branchearrangement med den tyske teaterinstruktør Michael Thalheimer. I denne sæson iscenesætter han Gengangere af Henrik Ibsen på Det Kongelige Teater, og i samtalen vil der bl.a. blive stillet skarpt på hans særegne tilgang til klassikerne, hans teateræstetik og hans syn på teatret som kunstart i dag. 

Michael Thalheimer regnes blandt de førende europæiske teaterinstruktører i disse år. Han er bl.a. berømt for sin kirurgiske tilgang til klassikerne – han barberer dem typisk ned til en spillefilms længde – og for sit musikalske og koreografiske bevægelses- og gestussprog, der udviklet i samarbejde med den enkelte forestillings scenografi, tager sig forskelligt ud fra iscenesættelse til iscenesættelse. 

Sammen med scenografen Olaf Altmann og komponisten Bert Wrede har den oprindeligt uddannede slagtøjsspiller Michael Thalheimer igennem de sidste knap 15 år skabt en række banebrydende teaterforestillinger. Gennembruddet kom i 2000 med iscenesættelsen af Ferenc Molnárs Liliom (Thalia Theater), og siden er fulgt en lang række kritikerroste og prisbelønnede forestillinger, herunder Festen af Thomas Vinterberg og Mogens Rukow (Staatsschauspiel Dresden, 2000), Emilia Galotti af G. E. Lessing (Deutsches Theater, 2001), Lulu af Frank Wedekind (Thalia Theater, 2004), Faust I og II af J. W. Goethe (Deutsches Theater 2004-5), Orestien af Aischylos (Deutsches Theater, 2006), Die Ratten af Gerhart Hauptmann (Deutsches Theater, 2007) og senest Unschuld af Dea Loher (Deutsches Theater 2011).

Samtalen vil blive styret af dramaturg Solveig Gade og vil foregå på en blanding af engelsk og tysk (tysk vil blive oversat til dansk af instruktørassistent Vaar Maria Channell).

Arrangementet er gratis, men tilmelding efter først til mølle-princippet er nødvendig og skal ske til ASGR@kglteater.dk

 

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK