<< TILBAGE

Tidligere kursus 2006

MIDDELALDERENS LÆDERBÆLTER OG -PUNGE

- i samarbejde med NordScen

Gennem fokus på materiale, metode og maskineri undervises der i, hvordan levende materialer som læder og skind kan udnyttes i scenemæssigt øjemed. De processer og teknikker, der dækker produktionen af læderbælter- og punge gælder således også til håndsyede sko og andet fodtøj. Kurset giver deltagerne et udgangspunkt i de teknikker og materialer, man brugte til at skabe læderbælte og -punge fra det 12. til det 16. århundrede.

Kurset inkluderer en præsentation og demonstration af læderets egenskaber og karakteristika og en instruktion i brug og vedligeholdelse af værktøj. Deltagerne lærer bl.a. også teknikker, så de selv kan skære mønstre, samle dem, og skabe de rigtige sytråde. Det vil være muligt at arbejde i og med adskillige typer af historiske lædermaterialer. Kurset afholdes på engelsk.

UNDERVISER: MARK BEABEY

Mark Beabey, der er ”master Craftsman in Leather to the Royal Armouries”, startede Bjarni’s Boots – Handsewn Footwear and Lethergoods i 1990 med det klare formål at producere så nøjagtige historiske reproduktioner af fodtøj og skind- og læderartikler som muligt. Bjarni’s Boots er siden blevet leverandør af fodtøj og rekvisitter til bl.a. Shakespeare Globe Theatre og Glyndebourne Festival Opera. www.bjarnisboots.co.uk

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK