Tidligere kursus 2011

The Body and the Clown as Starting-Point

Foto: Isabella's Room. NeedCompany © Maarten Vanden Abeele

In this workshop we shall be working with tumbling and clowning techniques and with the body as the main storyteller.

Both Torkild Lindebjerg and Jacques Matthiessen have their backgrounds in physical theatre and have for many years been working with comical and non-verbal forms of expression.

Their latest performances are: “This is the Way to Do it” and “Mr. Clown”.

Workshopsleaders: Torkild Lindebjerg and Jacques Matthiessen, Denmark

Torkild Lindebjerg har arbejdet professionelt med børneteater siden 1974 , hvor han startede i Holstebro Børneteater under Benny E. Andersen, som bla. også startede Comedievognen.  I 1975 begyndte han som elev på Odin Teatret og kom hurtigt med i Teatrets klovneforestillinger. Han mødte Jan Torp pg startede sammen med ham Kaskadeteatret i Århus i 1976.
I 1979 fik han det franske statslegat til at komme på mimeskole hos den gamle mester Etinne Decroux  - og Yves Lebreton . Året efter fik han legat til at rejse til San Francisco og gå på skole hos Leonard Pitt (tidligere elev af Etinne Decroux).
Fra 1981 bosat i København hvor han har arbejdet som skuespiller, danser (fire år hos Uppercut danseteater) og instruktør.
1985 stifter han Teater TT som et projekt teater. Teater TT har bla produceret ” Benjamin”, som var den første nonverbale soloforestilling i dansk børneteaters historie;  ”Fluen” -  en Stom P forestilling, der har spillet over hele verden ( I Japan spillede den mere 130 gange); ” Stoneface”,  som blev lavet i samarbejde med den Australske instruktør Brian Joyce – spillede bla på Kennedy Centret i Washington DC.

Udover at instruere i Danmark har han instrueret flere forestillinger på Cypern for Theater Antidote – bla. en nydramatiseret udgave af ” Historien om den lille farbror” – som stadig efter fire år er på deres repertoire, og er den mest spillede teaterforestilling på Cypern nogensinde.

Som Instruktør her hjemme kan nævnes "Den Barmhjertige Samaritan” (Baggårdteatret) og
"Til Døden jer skiller"( Dansk Rakkerpak) –  begge blev nomineret til en Reumert.

Jacques S. Matthiessen Arbejdet professionelt med scenekunst siden 1977.

• Har arbejdet som mimer, danser, skuespillere, teaterpædagog, dramatiker og instruktør.
  • Kunstnerisk leder af ’Passepartout Theatre Production’. (PTP)
  • Væsentligste instruktør opgaver:
  • Teatret v. Hans Rønne: SIT, EXIT, DITTO, TONEFALD, DEJA VU
  • Århus teater: GULLIVERS REJSE
  • Folketeatret: SANDHEDENS HÆVN
  • Det Lille Teater: ET JULEEVENTYR, DEN GLADE LØVE, PÅ SPORET
  • Marionet Teatret: TIL EN BEGYNDELSE, SANDKASSEN, BARBERSALONEN
  • PTP – Les Fil’s d’Adam. Ségou i Mali : BANDIOGOU
  • Aarohan Theatre – PTP. Kathmandu, Nepal: BATHI RANI
  • CITO. Ouagadougou, Burkina Faso: KEJSERENS NYE KLÆDER
  • Statens Teater Skole: STRIDENS ÆBLE
  • ”Brodjataja Sobatjka” Skt. Petersborg, Rusland - Nomineret til Golden Mask 2006. DEN GRIMME ÆLLING  www.passepartout-theatre.com

To be able to sign up for this workshop, you must register for the congress.

Co-producers: Assitej