<< TILBAGE

Tidligere kursus 2011

Hello Welcome! - Devising workshop i Damaskus

Foto: Needcompany. The Deer House © Maarten Vanden Abeele

"Damaskus er ikke en by, det er en tilstand"
Lone Kühlmann

Tag med Dansk Skuespillerforbund og EFU til Damaskus - en af verdens ældste byer.

Devising er en metode, hvor man kan generere materiale uden at have en færdig tekst som udgangspunkt, men hvor deltagerne arbejder aktivt og kollektivt sammen om at finde et fælles udtryk. 10 danske og 10 syriske deltagere udvælges, og får den unikke mulighed for at arbejde fagligt sammen og udveksle venskab og erfaringer. Deltagernes forskellige faglige kvalifikationer giver den perfekte rammer for en workshop i devising hvor deltagerne får rig mulighed for at folde deres fysisk dramatiske potentiale ud gennem mødet med andre skuespillere, scenografer, instruktører, koreografer og dansere. Gennem øvelser, improvisationer og mindre duet og dialog opgaver undersøges, hvordan det fysiske arbejde kan danne grobund for det sceniske arbejde. Fokus er på hvordan det hverdagslige - de naturalistiske/realistiske situationer - kan stiliseres og blive mere abstrakte og dermed mere ekspressive. Deltageren vil få en række værktøjer til at lære at aflæse krop og rum. Workshoppen afsluttes med en lille visning og en efterfølgende snak.

Workshoppen bliver ledet af koreograf og instruktør Charlotte Munksø, som er fast tilknyttet Statens Teaterskole, hvor hun bl.a. underviser skuespiller i fysiodramatik samt instruktører og scenografer i "komposition i rum". Som indledning til workshoppen indfører Miriam Frandsen os i de teoretiske indfaldsvinkler til devisingbegrebet og forskellige brugbare metoder og dramaturgier.

Udover en devisingworkshop arrangeres der også et socialt og kulturelt program, hvor vi blandt andet får indblik i Syriens teaterliv og kulturelle forhold, evt. et besøg i et af de store tv-studier (Syrien er den stærkeste TV-producent i den arabiske verden), møde med syriske scenekunstnere og kulturpersonligheder, rundvisning og reception i det Danske Institut, en drink hos den danske ambassadør, mulighed for museumsbesøg og shopping. En smuttur til Beirut er der også plads til (forudsat at den politiske situation er stabil).

I den gamle bydel ved Souq Madhat Pasha. Der ligger også det danske kulturinstitut, www.damaskus.dk  hvor en del af samtalerne finder sted. En vidunderlig oase hvor man kan finde resterne af Kong Herodes den Stores amfiteater.

Workshopleder: Charlotte Munksø og Miriam Frandsen

Charlotte Munksø er lærer på Statens Teaterskole, hvor hun bl.a. underviser skuespillere i fysiodramatik samt instruktører og scenografer i "komposition i rum". Med baggrund i den moderne dans – dels som danser dels som koreograf – arbejder Charlotte primært med koreografiske opgaver i forbindelse med teaterforestillinger, senest på Det kongelige Teater og Ålborg Teater.

Miriam Frandsen Dramaturg og Projekt udvikler
Cand. Mag i Teatervidenskab(2003). Ekstern lektor på Teatervidenskab 2003/2004 som underviser i dramaturgi, iscenesættelse og klassikerbearbejdelser. Senest dramaturg på danseforestillingen Spejl - Hvem er Køn? (Københavns Musikteater 2011) og den devisede forestilling LoadnLopp (Cafe Teatret 2010). Formand for Foreningen af Danske Dramaturger siden 2009. Underviser i postdramatisk teater, devising og site specific på Statens Teaterskole og i Viewpoints på Københavns Universitet og Masteruddannelsen. Ansat som projekt udvikler på STS – Efteruddannelsen siden 2004.

Samarbejdspartner: Dansk Skuespillerforbund

 

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK