<< TILBAGE

Tidligere kursus 2011

Samtaler om Scenekunst - Charles Atlas

– teatret som erkendelsesrum

Vi er stolte af at kunne byde velkommen til pioneren inden for dansefilm - filmskaber og videoartist Charles Atlas. Han er det 7 indslag i en dynamisk og debatskabende arrangementsrække, hvor du møder verdenskendte scenekunstnere på tæt hold og får del i deres erfaringer, passioner og refleksioner i forhold til teatret som kunstart i vores tid.

Charles Atlas har været aktiv filmskaber og videoartist siden 1970'erne. Han har været en afgørende pionerkraft i media/dance works, multi-channel video installations, dokumentarfilm, videokunst for tv og live electronic performances.

Atlas har arbejdet som filmmaker-in-residence med Merce Cunningham Dance Company i 10 år (1974-83). Hans film Merce Cunningham: A Lifetime of Dance vandt prisen for bedste dokumentar på Dance Screen 2000 i Monaco. Og i årenes løb har han lavet mere end 40 media works enten i samarbejde med Merce Cunningham eller relateret til hans arbejde. 

I hele sin karriere har Atlas været involveret i forestillingsarbejde og fungeret som lysdesigner for Michael Clark Company i London, en stilling han har haft de sidste 25 år.

Atlas har skabt flere store installationer til gallerier, som er blevet udstillet på Whitney Museum of American Art, the Aldrich Museum for Contemporary Art, CT og Centre Pompidou. Hans sidste installation Joints Array (2011) udstilles på New Museum i New York.

Siden 2003 har han være interesseret i at udforske forskellige kontekster, der udfordrer brugen af live video, og hans nyeste samarbejde med Mika Tajima/New Humans på projektet The Pedestrians var en 10 dages installation/performance som blev præsenteret på The South London Gallery, April 2011.

Atlas har vundet prisen 'Bessie '(New York Dance and Performance) tre gange og fik i 2006 Foundation for Contemporary Art's biennale John Cage Award.

Samtalepartner: Vibeke Vogel

Vibeke Vogel er producent. Hun har arbejdet med video kunst, kurrateret udstillinger i Danmark og de nordiske lande, før hun gik over til at producere film. primært med fokus på dokumentar genren. Hun har arbejdet for Barok Films før hun etablerede Bullitt Film i 2006 i samarbejde med Elise Lund Larsen. Hun har Co-produceret filmen The Journals of Knud Rasmussen som åbnede TIFF i 2006 sammen med Canadian Igloolik Isuma Productions (Zach Kunuk og Norman Cohn) og produceret Max Kestner´s Max By Chance og Me and You. Hendes seneste produktioner er filmen My Good Enemy instrueret af Oliver Ussing og sort/hvid animations filmen Miss Remarkable and Her Career, som fik prisen som bedste Nordiske Kortfilm 2010. Hun har samarbejdet med Charles Atlas på flere film og har en passioneret interesse i syntesen mellem film og scenekunst. 

Samarbejdspartnere: Scenografiafdelingen på Statens Teaterskole og Dansk Skuespillerforbund

Støttet af BG Fonden og Statens Kunstråd

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK