<< TILBAGE

Tidligere kursus 2010

Samtaler om Scenekunst - Dafoe

– teatret som erkendelsesrum

 

I foråret 2010 byder vi med stor glæde velkommen til tre markante og toneangivende scenekunstnere, som kaster deres kvalificerede blikke på blandt andet scenekunsten i vores samtid og teatrets rolle, muligheder og berettigelse.
Oplev og deltag i en dynamisk og debatskabende arrangementsrække, hvor du møder verdenskendte scenekunstnerne på tæt hold og får del i deres erfaringer, passioner og refleksioner i forhold til teatret som kunstart i vores tid.

14. Februar: Den amerikanske film- og teaterskuespiller Willem Dafoe
21. marts: Den amerikanske instruktør Richard Foreman
2. maj: Den tyske scenograf og instruktør Anna Viebrock 

Samtalepartnere: Willem Dafoe, Ralf Richardt Strøbech, Maj-Britt Mathiesen

Willem Dafoe kendt skuespiller fra bl. Platoon, Wild at Heart, Mississipi Burning, Spiderman og senest Anti-Christ. WD var en af grundlæggerne af Wooster Group.

Ralf Richardt Strøbech er uddannet på det Kongelige Danske Kunstakademi – Kunstakademiets Arkitektskole, samt i musik og filmvidenskab på Københavns Universitet.
Ud fra disse platforme, arbejder han på at undersøge de kulturelle mekanismer i sine omgivelser og på at udtrykke dem i feltet mellem arkitektur, musik og billede.
Som arkitekt, instruktør og scenograf arbejder han med at udvikle koncepter til forestillinger, udstillinger og arkitektoniske projekter, samt give forelæsninger og workshops. 

Maj-Britt Mathiesen skuespiller og producent. Har virket som skuespiller herhjemme og i udlandet siden 2001. Driver sammen med Annette Max Hansen eklektisk teaterproduktion. Et uafhængigt teater, der søger samarbejder på tværs af kulturelle, kunstneriske og geografiske grænser. www.eklektisk.dk
Desforuden arrangerer Maj-Britt workshops med div. udenlandske Mesterlærere og kunstnere. Som producent arbejder Maj-Britt løbende for instruktør Ditte Maria Bjerg og hendes teater Global Stories. Pt. producerer Maj-Britt forestillingen RED DRESS, hvortil multikunstner og auteur Sophie Haviland, der igennem 17 år har arbejdet tæt sammen med avantgarde teatrets grand old man Richard Foreman, er hentet fra New York for at iscenesætte. RED DRESS har verdens premiere d. 7. april 2010 på Ny Aveny

SAMTALER OM SCENEKUNST er arrangeret af alle uddannelserne på Statens Teaterskole.

Tak til Den Danske Filmskole og Kunstakademiets Arkitektskole for støtte.


<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK