<< TILBAGE

Tidligere kursus 2010

Rejse i farvernes univers

Et inspirationssymposium på Stockholms Stadsteater hvor vi kommer hele vejen rundt i patineringens og farvningens univers.

Med udgangspunkt i Stadsteatrets forestillinger; Måsen, Avgang og Brødrene Løvehjerte bliver der også fortalt om samarbejdet mellem kostumetegner/scenograf og farver/patinerer.
- Ing-Britt Sundin viser og demonstrerer kostumer og
billeder fra relevante produktioner
- Charles Koroly taler om patinering og farvning af teaterkostumer
- Besøg i Pasi Välimaas atelier hvor han præsenterer udvalg fra sin seneste udstilling
- Olle Toftenow fortæller om sit arbejde med fotografiske billeder og tøj og om tatoveringer på hudfarvet trikot.
- udveksling af deltagernes egne spørgsmål og tanker
- En kort praktisk arbejdssession
- Forestilling: Brødrene Løvehjerte.

Program

UNDERVISERE: Ing-Britt Sundin, Pasi Välimaa, Olle Toftenow og Charles Koroly

Ing-Britt Sundin har i mere end 20 år arbejdet med indfarvning og patinering for teatre i Sverige, herunder Dramaten, Stockholmsoperan, Östgötateatern og Folkoperan. Hun har ledet talrige kurser i avancerede patinerings- og indfarvningsteknikker, bl.a. på Konstfacksskolans tekstillinje, svenske regionsteatre og flere NOTT-seminarer. Ing-Britt Sundin regnes for en af Nordens førende eksperter i patinering og har i de sidste mange år været fast tilknyttet Stockholms Stadsteater.

Pasi Välimaa er uddannet fra både Stockholms Universitet og Konstfackskolen i Stockholm. Pasi Välimaa er en af Nordens ypperste tekstilkunstnere og arbejder især med meget fine farvebearbejdninger af tekstiler, der alle indgår i hans kunstneriske udsmykninger. Pasi Välimaa har talrige udstillinger bag sig i både ind og udland, han har arbejdet scenografisk og har været gæsteunderviser på flere uddannelsesinstitutioner bl.a. Beckmans Designhögskola, Capellagården og Umeå’s Universitet. Siden 2009 har han været professor i tekstil på Stensby, Göteborgs Universitet.

Olle Toftenow har en magistereksamen i tekstil fra kunstfag, Stockholms Universitet 2008. Hans eksamensprojekt fik meget opmærksomhed og blev udvalgt af trendanalytikeren Li Edelkoort til den internationale designutsdstilling TALENT 2008 i Eindhoven. Olle har siden 2009 arbejdet freelance med tekstiltryk på Stockholms Stadsteater og har udstillet i både Sverig og Japan.

Charles Koroly er en af Sveriges største scenografer og kostumedesigner. Han er uddannet fra Dramatiska Institutet og arbejder i primært i Sverig, Tyskland og Norge. Koreoly arbejde 12 år på Dramaten hvor han bl.a. lavede kostumer og scenografi til Bergman’s fortolkninger af Markis de Sade og Misantropen. Har også arbejdet med Opera på GöteborgsOperan og Norrlandsoperan og lavet produktionsdesign til en række film, senest Ond tro med svensk premiere august 2010.


 

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK