<< TILBAGE

Tidligere kursus 2010

Skuespilleren som kommunikator

Formålsbeskrivelse:
Målgruppen for dette kursus er skuespillere, der har erfaring med eller lyst til at undervise i kommunikation. Formålet er at inspirere til, hvordan forskellige begreber, modeller og øvelser fra skuespillerens verden og andre fagområder kan bruges til undervisning i kommunikation.

Kursusbeskrivelse:
Målgruppen for dette kursus er skuespillere, der har interesse i at udvikle kommunikations-kurser, som er mere end blot et kursus i kropssprog. Skuespilleren har gennem sin uddannelse og erfaring stor indsigt i kommunikation, hvilket danner grundlag for følgende fokuspunkter på kurset:
• Personlig performance. Hvad kan jeg træne ikke-skuespillere i, og hvordan giver jeg dem personlig feedback?
• ’Den improviserede samtale’. Hvordan kan jeg anvende begreber og værktøjer fra arbejdet med en indstuderet eller improviseret scene til at indkredse elementer, der påvirker kvaliteten af en samtale i virkelighedens verden?
• ’Den anerkendende dialog’. Perspektivbytte og mentalisering.
• Ideer til procesdesign.
Kurset er tænkt som et laboratorium i forhold til undervisning i kommunikation, hvor Michael præsenterer sine erfaringer, kombineret med at han rammesætter, hvordan deltagerne kan videreudvikle deres egne og andres ideer. Formen vil dermed være en blanding af oplæg, øvelser, refleksion og metodeudvikling i mindre grupper, og undervejs integreres diverse energizers i form af sange og lege, så vi i fællesskab kan holde dampen oppe.
Forud for kurset vil Michael kontakte den enkelte deltager telefonisk for at få et indtryk af, hvilke ressourcer holdet rummer. 

UNDERVISER: Michael Marcher

Michael Marcher f. 1963 har i mange år arbejdet med kommunikation og dialogprocesser, bl.a. gennem 8 års ansættelse på Dacapo Teatret i Odense. Desuden har han stor undervisningserfaring, bl.a. fra teaterlærerstillinger på Herning Højskole, Lærerskolen i Ollerup og Langelands Efterskole. Har i 2009 været tilknyttet Efteruddannelsen på STS.
Michael er uddannet dramaturg fra Århus Universitet, og han er MA i Drama-in-education fra UCE i Birmingham.

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK