<< TILBAGE

Tidligere kursus 2010

Skrivekursus med Thorbjørn Krebs

Kurset giver skuespilleren en forståelse for den fødekæde, som en tekst skal igennem; fra de første løse ideer, over synopsis, impro, manuskript, omskrivninger... til teksten spilles.
Skuespillere er tit med i forestillinger, hvor manuskriptet bliver til i en eller anden form for proces under prøveforløbet. Nogle gange skal skuespilleren improvisere eller selv byde ind med tekst. Andre gange kommer der én eller flere med et manuskript, som evt. skrives om undervejs.
Kurset gør dig ikke til dramatiker, men giver deltagerne nogle værktøjer til at kunne tage aktivt del i den proces, der sker med en tekst i et prøveforløb og til at gå i kvalificeret dialog med instruktøren og dramatikeren - og til evt. selv at byde ind med ny tekst.
Kurset er ikke kun relevant i forbindelse med devicing-projekter. Det giver også en generel forståelse af, hvad en dramatisk tekst er for noget - uanset om den er nyskrevet eller gammel.
Thor Bjørn Krebs mener, at de tre led: skrivning, skuespil og for så vidt instruktion flyder meget sammen. Jo mere man forstår de andre led i den trekant, desto bedre kan man byde ind fra sin egen vinkel.
En tekst vokser ud af en indlevelse i situationerne og i karaktererne - hvad enten man skal skrive den, improvisere den eller spille den.
Teksten skal ikke kun fungere på papiret. Den skal kunne siges og leve på scenen.
Kurset vil bestå af dramaturgi-teori, eksempler, skriveøvelser samt produktion af og afprøvning af tekst.
Vi arbejder to dage á 4 timer, holder en dag fri (til at skrive) og arbejder så to dage mere.
Udover de fire timer dagligt skal deltagerne regne med et par timer til hjemmearbejde fra dag til dag.

Underviser: Thor Bjørn Krebs

Thor Bjørn Krebs fungerer både som dramatiker, skuespiller, instruktør, underviser og foredragsholder. Han har senest været medforfatter på forestillingen ”Propaganda” (instr. Christoffer Berdal, Betty Nansen Teatret 2007). Thor Bjørn blev nomineret til en Reumert som Årets Bedste Dramatiker for ”Om Tommy” og ”Europamestrene” i 2004 samt Årets Bedste Dramatiker for ”Kunsten at vedligeholde en far” i 2001. Sidstnævnte modtog han Nat&Dags Københavnerpris for i kategorien: Årets Bedste Teater, 2001. Han har desuden været kunstnerisk leder af Teater Grob i perioden 1997-99.


<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK