<< TILBAGE

Tidligere kursus 2009

Fra historie til manuskript

Et skrivekursus i metoden Dynamic Playwriting der afsluttes med en reading.

Kurset er opdelt i 2 faser:

Et skrivekursus, der tager udgangspunkt i en kort afsluttet historie, som kursisten medbringer ved kursets start. Enhver historie er enestående i den forstand, at den skrivende medbringer sin egen særlige lidenskab og kreativitet til projektet. (ved Rhea Leman)
En workshop, som munder ud i en staged reading af et stykke dramatik, baseret på kursistens manuskript . (ved Bente Kongsbøl og Rhea Leman)

Fase 1
Kurset fokuserer på karakteren som grundlaget for alle store historier og udforsker den måde, strukturen bliver berørt og støtter karakteren. Dynamic Playwriting metoden giver dig redskaber til at fortælle historien på den mest virkningsfulde måde. Metoden er baseret på den internationale filmunderviser Frank Daniels. Her vil Daniel’s teknik relatere direkte til teatret og kunsten at skrive dramatik.

Fase 2
Denne fase er betinget af et manuskript, som vil gennemgå en reading med skuespillere. Skriveprocessen foregår fortløbende og slutter med en evaluering, som tager udgangspunkt i manuskriptet og kursistens forståelse overfor den metode, der blev introduceret i kursusforløbet.

Undervisere:

Rhea Leman dramatiker – TV og teater. Underviser i Frank Daniel’s metode indenfor teater og film. Formand for Scenekunstudvalget og medlem af Kunstrådet (2003-07).

Bente Kongsbøl cand. mag. sceneinstruktør og dramaturg. Initiativtager og leder af workshop for ny dansk dramatik på Café Teatret.

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK