<< TILBAGE

Tidligere kursus 2006

DON JUAN

Operainstruktion for sceneinstruktører

- i samarbejde med DKT, Operaen

Gennem fordybelse og udvikling af forståelsen for operainstruktionens virkemidler får deltagerne introduceret forskellige redskaber, så de selv kan arbejde videre med operainstruktion. Med konkret afsæt i Mozarts opera Don Juan skal deltagerne således igennem bl.a. opsætningspraksis og det musikalske partitur, før det skal handle om en praktisk øvelsesrække med følgende trin:

  • Arbejde med udvalgt scene af Don Juan ved Henrik Engelbrecht.
  • Udvikling af eget koncept til opsætning af Don Juan.
  • Fremlæggelse og kritik af individuelle koncepter. Et af koncepterne behandles videre i den følgende mesterkritik ved Kasper Bech Holten og Thomas Søndergaard.
  • Afsluttende masterclass, hvor en af deltagerne instruerer to sangere fra operaen i et parti fra Don Juan. Kasper Bech Holten coacher.

Den brede og praktisk orienterede introduktion til operainstruktion giver således sceneinstruktører et indblik i operaens stil og udvikling og en forståelse for, hvordan man skaber en opera. Som en del af kurset skal deltagerne se flagermusen på Operaen.

UNDERVISERE: KASPER BECK HOLTEN, HENRIK ENGELBRECHT, PETER ETTRUP LARSEN OG THOMAS SØNDERGAARD

Kasper Bech Holten er autodidakt operainstruktør og har iscenesat mere end 30 operaer, skuespil og musicals i Danmark, Sverige, Østrig, Frankrig, Letland og Island. Han tiltrådte som operachef på Det Kongelige Teater i 2000.

Henrik Engelbrecht er uddannet fløjtenist på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med debutkoncert fra solistklassen 1989. Siden 2000 har han været ansat som operadramaturg på Det Kongelige Teater. Han har undervist i operahistorie på folkeuniversiteterne samt på talrige højskoler.

Peter Ettrup Larsen er dirigentuddannet fra Sibelius-akademiet i Helsingfors, har diplomeksamen i klarinet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og er cand.mag. i musikvidenskab og retorik fra Københavns Universitet. Han er både aktiv dirigent- og underviser.

Thomas Søndergaard fik sin dirigentdebut på det Kongelige Teater i 2005 med Ruders' Proces Kafka. Han har dirigeret stort set alle danske symfoniorkestre og har yderligere, i kraft af sin funktion som paukist, været medlem af det Det Kongelige Kapel.

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK