<< TILBAGE

Tidligere kursus 2006

DON JUAN

Operainstruktion for sceneinstruktører

- i samarbejde med DKT, Operaen

Gennem fordybelse og udvikling af forståelsen for operainstruktionens virkemidler får deltagerne introduceret forskellige redskaber, så de selv kan arbejde videre med operainstruktion. Med konkret afsæt i Mozarts opera Don Juan skal deltagerne således igennem bl.a. opsætningspraksis og det musikalske partitur, før det skal handle om en praktisk øvelsesrække med følgende trin:

  • Arbejde med udvalgt scene af Don Juan ved Henrik Engelbrecht.
  • Udvikling af eget koncept til opsætning af Don Juan.
  • Fremlæggelse og kritik af individuelle koncepter. Et af koncepterne behandles videre i den følgende mesterkritik ved Kasper Bech Holten og Thomas Søndergaard.
  • Afsluttende masterclass, hvor en af deltagerne instruerer to sangere fra operaen i et parti fra Don Juan. Kasper Bech Holten coacher.

Den brede og praktisk orienterede introduktion til operainstruktion giver således sceneinstruktører et indblik i operaens stil og udvikling og en forståelse for, hvordan man skaber en opera. Som en del af kurset skal deltagerne se flagermusen på Operaen.

UNDERVISERE: KASPER BECK HOLTEN, HENRIK ENGELBRECHT, PETER ETTRUP LARSEN OG THOMAS SØNDERGAARD

Kasper Bech Holten er autodidakt operainstruktør og har iscenesat mere end 30 operaer, skuespil og musicals i Danmark, Sverige, Østrig, Frankrig, Letland og Island. Han tiltrådte som operachef på Det Kongelige Teater i 2000.

Henrik Engelbrecht er uddannet fløjtenist på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med debutkoncert fra solistklassen 1989. Siden 2000 har han været ansat som operadramaturg på Det Kongelige Teater. Han har undervist i operahistorie på folkeuniversiteterne samt på talrige højskoler.

Peter Ettrup Larsen er dirigentuddannet fra Sibelius-akademiet i Helsingfors, har diplomeksamen i klarinet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og er cand.mag. i musikvidenskab og retorik fra Københavns Universitet. Han er både aktiv dirigent- og underviser.

Thomas Søndergaard fik sin dirigentdebut på det Kongelige Teater i 2005 med Ruders' Proces Kafka. Han har dirigeret stort set alle danske symfoniorkestre og har yderligere, i kraft af sin funktion som paukist, været medlem af det Det Kongelige Kapel.

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE - al kursustilmelding foregår gennem den nye side https://ddsks.dk/da/kurser Vær obs på at du er nødt til at oprette dig som ny bruger inden du kan tilmelde dig på et kursus https://ddsks.dk/da/evu/register

Actor's Master Class med Kirk Baltz

Vi starter det nye år med en master class med Kirk Baltz.

Den amerikanske skuespiller og underviser guider deltagerne mod stærke, definitive valg og levende præstationer.

29. januar - 3. februar 2017 i Odsherred.
Læs mere

Complete Vocal Technique Workshop d. 7.-10. marts

Sangteknikken 'Complete Vocal Technique'  benyttes med succes af scenekunstnere på verdensplan. Teknikken er funderet i videnskabelige undersøgelser. Workshoppen fra d.7.-10. marts giver sangere, dansere og skuespillere mulighed for en indgående introduktion til Complete Vocal Techniques forskellige tekniske værktøjer, som umiddelbart herefter kan anvendes.

For mere information og tilmelding klik her.